miércoles, 16 de abril de 2008

Pràctica obligatòria: Edició i creació de video: "La Loba Herida"

Els últims dies de classe, els hem dedicat a la creació d’un video, que anteriorment haviem grabat en format DV, el qual és un format no comprimit.
El programa que hem utilitzat s’anomena: Pínnacle Studio Plus.
El primer que vem fer va ser pasar la informació de la càmera de video a l’ordinador, a través d’un port de dades, Fire Wire. Després vem crear una carpeta identificadiva per grabar-hi el material, i la vem copiar a una carpeta ja existent, (D://).
La captura del video la vem fer amb un format MPEG, que és un format comprimit. A continuació, vem començar a editar el video, així doncs, vem destriar les escenes que voliem i les que no, a través dels clips que el propi programa va crear. S’ha d’utilitzar el botó dret del ratolí per dividir els clips, escollint l’opció “dividir escena”. D’aquesta manera obtindrem diferents clips, que ens poden ser útils per a diferents situacions. Quan ja vem tenir la tria de les escenes, les vem baixar per ordenar-les a la línia de temps “time-line”. Després vem posar-hi transicions (el pas d’una imatge a l’altre en cas que aquestes no quadressin una vegada ja les hem col·locat a la línia de temps), els efectes (com per exemple el canvi de velocitat), la grabació de la música, els textos i les imatges fixes.
Un cop el video va estar editat, vem començar la seva creació. Es poden grabar dos tipus de videos, els petits i els grans. La creació de videos petits et permet enviar-los per mail, ja que com que pesen menys l’arxiu és més petit. En aquests cas, ens interessava crear un video gran. Aquest ocupa més que el petit i té més imatges i més punts. A més té el mateix format que el video original (DV).
Abans de crear el video hem de tenir en compte el seu format. Depenen si es tracta d’un video petit o d’un video gran, varient els elements següents: La seva grandària, el FPS, el tipus d’arxiu que és, el pes i la compresió de la imatge.
Una vegada hem creat al video, l’hem penjat en el YouTube.
Copiant un codi del Youtube al HTML del Blogger, ens permetrà veure directament el reproductor de video en el youtube.

>> Han estat unes classes dinàmiques i molt divertides. No hem tingut massa problema per crear al video i totes estem contentes d’haver tingut la oportunitat de fer-lo. Esperu que us agradi el resultat. <<


No hay comentarios: