miércoles, 23 de abril de 2008

Pràctica obligatòria: JCLIC

Aquesta última setmana, hem treballat amb un nou programa, el qual ens permet veure, crear i publicar activitats didàctiques per a nens. El JClic són seqüències d’activitats, com per exemple: encerclar, relacionar, fer puzzles, etc. D’aquesta manera amb la fletxa del ratolí podrem escollir l’activitat que volguem d’una manera sencilla. Abans de crear un JClic hem de tenir clar un esquema sobre les diverses activitats que volem portar a terme. Una vegada ja sabem quines activitats volem fer, és necessari tenir presents els materials que utilitzarem i guardar-los en una carpeta de la nostre “U://”. Tot seguit ja podem iniciar la creació del nou projecte. Per fer-ho, necessitem el JClic autor i així crearem un arxiu de JClic. El que sigui zip, com per exemple : MariaMO0.JClic.zip. Una vegada tinguem creat el nostre arxiu ho guardem a la mateixa carpeta, on anteriorment hi hem guardat el material. El JClic.zip és un arxiu comprimit. El nostre objectiu és fer-lo servir desde una pàgina web. Per això, el següent pas, serà crear un espai web, en el qual hi podem tenir diverses pàgines web i relacionar-les entre si, hi crear la nostre pàgina web. Finalment, hi penjem l’arxiu d’activitats que haviem creat des del Jclic autor. El nom de la nostre pàgina web serà la mateixa, però enlloc de posar-hi Jclic.Zip posarem HTM. D’aquesta manera, podrem accedir de manera immediata a les activitats seqüenciades que hem penjat a la pàgina web.

Per crear un espai web, hem utilitzat la pàgina següent: http://www.pages.google.com/

A classe hem creat un paquet d’activitats amb el Jclic autor: Jclic de les fruites.
Hem creat les activitats següents: el puzzle d’intercanvi i l’associació lliure.

Aquesta pràctica, ens ha permés conéixer les diferents opcions que ens ofereix el Jclic autor durant la creació d’un nou projecte, com per exemple:

- Projecte
- Medioteca: aquí hi hem copiat les imatges de les fruites amb les mides reduïdes, que teniem guardades a la carpeta “U://”.
- Activitats: aquesta opció serveix per triar les imatges amb les quals ens interessa treballar, a partir d’aquelles imatges que tenim guardades a la medioteca.
- Opcions: per determinar com serà l’activitat.
- Finestra: és el taulell de joc. Ens serveix per determinar les característiques de la finestra, com per exemple, el color de fons, etc.
- Missatge: inicial i final.
- Plafó: ens serveix per adaptar les mides, les formes, etc.

* Cal recordar que mai podem deixar una activitats sense haver-la probat abans.

Podeu veure les activitats que hem dut a terme a la classe a la següent pàgina:

No hay comentarios: