miércoles, 7 de mayo de 2008

EDU365

Seguint amb l’ordre previst d’ exposicions, avui les nostres companyes han expossat l’edu365. Aquest és un portal educatiu del departament d’ensenyament, orientat i desenvolupat vers els alumnes.


Aquest portal educatiu l’hem treballat desde la seva pàgina principal (escriptori): http://www.edu365.cat/

A més, també hi trobem les seccions següents:


- L’educampus: és una eina personal i no es necessita contrasenya per accedir-hi.
- El correu web: és una eina grupal i es necessita una contrasenya per accedir-hi.
- El xat: és una eina grupal i es necessita una contrasenya per accedir-hi.

Hem tingut la oportunitat d’experimentar, buscar i cercar materials útils per a l’autoaprenentatge, com per exemple: vídeos, articles, jocs, webs, etc. A la classe hem fet sis exercicis que ens han servit per conèixer millor les característiques de l’edu365 i quines són les possibilitats que ofereix als seus usuaris.
Les activitats de recerca que hem portat a terme a l’aula són les següent:


-Buscar el joc: “anem d’excursió”. Aquest és un joc orientat als infants d’educació infantil.
-Buscar les M.U.D. Aquestes les hem trobat a les diferents àrees de primària i E.S.O.
Les M.U.D (mini unitat didàctica), són propostes educatives de l’Edu365, perquè els alumnes puguin aprendre autònomament. Aquestes les trobem a diferentes àrees i s’estructuren a partir d’una part teòrica, procedimental i finalment una avaluació. També hem de tenir en compte que hi han diferentes MUD.
-Buscar la web de l’AMPA FAEBB. (Federació AMPA d'Escoles Bressol a Barcelona).
-Buscar el vídeo “El flamenc, en Pere i el Llop”. Aquest vídeo l’hem vist a través de la pàgina web: http://www.edu3.cat/. Aquesta està connectada a l’edu365, per tant també i podem veure vídeos.
-Cercar la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, destinada a l'educació.
-Buscar la proposta educativa promolguda per Vilaweb i EDU365.cat.

Després a través d’un Wiki que les companyes han creat, hem participat de manera activa en l’activitat proposada: Escriure quina era segons la nostre opinió, la definició de edu365 i què ens havia aportat, etc.
La direcció de la pàgina és la següent:
http://definicioedu365.wikispaces.com/

Finalment hem treballat i ens han mostrat què era l’escriptori de l’edu365. Aquest ens proporciona un seguit d’eines educatives, molt útils , com per exemple: Enciclipèdies, un administrador de carpetes, un editor de textos molt senzill, etc.
Per utilitzar alguna de les eines que t’ofereixen, com per exemple l’editor de textos, abans t’has de registrar a .XTEC: http://www.xtec.cat/.xtec.cat/.

Tot i que a l’hora d’utilitzar el Wiki hi han hagut problemes i ens hem liat una mica, la classe ha funcionat molt bé. Les indicacions sobre el funcionament de l’edu365 han estat clares i gràcies a l’atractiu de la pàgina no ha estat difícil cercar allò que ens han demanat les companyes.

No hay comentarios: