martes, 13 de mayo de 2008

Xarxa Telemàtica educativa de Catalunya : XTEC

Avui les nostres companyes ens han presentat la xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya: http://www.xtec.cat/

Amb l’Xtec podem trobar tot un ventall de recursos per tenir idees i treballar amb els nostres alumnes així com un recull de pàgines per a l’ensenyament de diversos nivells.

Aquesta ha estat la finalitat principal alhora de realitzar un seguit d’activitats relacionades amb l’educació:

1. Cercar jocs infantils
2. Cercar experiències en l’àrea de música que hagin tingut diverses escoles.
3. Cercar recursos per al professorat i l’alumnat.
4. Buscar activitats realitzades pels alumnes de P4 del CEIP, El Farell.
5. Buscar la informació necessària per a presentar-nos a les oposicions d’infantil.
6. Preinscripció a les escoles, a través de la pàgina web de la generalitat.
7. Buscar: el concurs D-Mostra’t o mostrat
8. Buscar i llegir la revista educativa digital, l’article de l’Edutec : Educació i noves tecnologies.
9. Cercar una casa de colònies per treballar la granja amb els nens d’infantil.

Abans de començar a realitzar les activitats proposades, hem vist un vídeo que han grabat les nostres companyes, on s’explicava que era l’Xtec, i quines possibilitats en oferia per a millorar el nostre aprenentatge com a futures mestres.

L’Xtec és una pàgina web dirigida principalment als mestres, ja que els permet està informats a nivell educatiu. És un servei que ajuda a la formació permanent dels mestres. A més de les propostes fetes pel mateix programa, hi trobem enllaços de les principals pàgines educatives. L’Xtec també ofereix un servei de correu electrònic pels professors. L’enllaç del correu és el següent:

S’ha remarcat molt la importància de L’escola Oberta, que forma part de l’Xtec. Aquesta és una inmensa font de recursos agrupats tan per a professors com per alumnes.

Finalment, hem observat el mapa conceptual, on es sintetitza la informació que podem trobar a l’Xtec. A partir d’aquest, les nostres companyes ens han proposat una activitat que podem fer individualment o en grups. Haurem de crear el nostre propi esquema i extreure’n allò que considerem més important de la pàgina web treballada.

Personalment crec que la recerca de les activitats que s’han proposat a classe no ha estat fàcil, ja que és un espai amb molta informació i has d’està molt atent allò que vols cercar. Tots i això la classe ha estat molt ben dirigida i pausada.
Aviam com surten aquests esquemes!

No hay comentarios: