viernes, 9 de mayo de 2008

PROGRAMA JCLIC

Ahir dijous dia 8 de maig, les nostres companyes ens van expossar el programa JCLIC.
L'estructura de l'exposició va ser la següent:

-Vídeo d'una mestra que ens explica la seva experiència amb el Jclic.
-Activitats de Jclic per treballar la part teòrica.
-Creació d’una activitat Jclic: sopa de lletres.
-Avantatges i inconvenients del Jclic.

Vem començar veien un vídeo d’una mestra que ens explica la seva experiència amb el Jclic. Aquest vídeo l’han grabat a l’escola Vedruna de Barcelona, a l’aula de P5.
El Jclic els hi ha permés treballar els coneixements dels nens i han obtingut uns resultats molt positius, ja que a més de ser una eina motivadora, les seves activitats tenen diferents funcions que es divideixen en:

1. Associacions simples: electroescriptura, lectura, etc.
2. Associacions complexes: activitats per treballar el llenguatge matemàtic, lectura comprensiva, trencaclosques, sopa de lletres, etc.

A l’escola també treballen els projectes a partir del Jclic. Les activitats estan dividides per temàtiques o arees.
A més, pengen a la pàgina web, les activitats realitzades amb el Jclic perquè així, durant els períodes que el nens no es troben a l’escola i puguin jugar i apendre desde casa.

A partir de la pàgina web de l’escola, vem jugar amb les activitats de Jclic proposades a les classes de P5 i vem explicar que ens havia aportat. Cada bloc d’activitats és una activitat concreta, i dins d’aquesta i han subactivitats (lectura, els colors, descripcions, comprensió, dret-esquerra, etc). La pàgina web de l’escola: http://www.vedruna-angels.org/

A continuació vem entrar a la ZONA CLIC: http://clic.xtec.net/ .
Aquesta pàgina ens pot ser molt útil a l’hora d’estudiar, ja que la seva estructura és molt sencilla i hi podem trobar la definició de Jclic, les seves característiques, com ens el podem descargar, una guia per saber com funciona, etc. Cal recordar que el Jclic és un programa de Software lliure.

Tot seguit, vem obrir el Jclic author i vem iniciar la creació d’un nou projecte, amb una estructura similar a les activitats que anteriorment haviem estat jugant. El projecte no el vem acabar però, ens pot ser de molta ajuda per dur a terme el treball en grup sobre el Jclic.

Finalment, vem inciar un debat a classe i vem esmentar els avantatges i inconvenients del Jclic a l’aula.

-Avantatges: els aprenentatges són més ràpids, seguretat a l’hora de treballar, activitats atractives visualment, dinàmiques i serveixen per a l’autoaprenentatge, etc.
-Inconvenients: activitats mal dissenyades, eina de treball mal emprada, etc.

Ha estat una classe molt entretinguda i no s’ha fet gens pesada. Les companyes han anat alternant les explicacions i les pràctiques, la qual cosa a fet que la classe funcionés d’una manera més dinàmica i divertida.

No hay comentarios: